Sosyal Medya

Dünya

Önce Can Dündar’ı sonra ırkçı Wilders’ı nakavt etti

Hollanda'da firari Can Dündar'ı rezil eden Türk asıllı milletvekili Tunahan Kuzu'nun, ırkçı ve Müslüman düşmanı Wilders'a verdiği tarihi ayar da ortaya çıktı.



Hollanda Parlamentosu'nda  Türkiye'yi karalamaya çalışan firari  Can Dündar Türk  Milletvekili  Tunahan Kuzu'nun sözleri karşından ne yapacağını ÅŸaşırdı.  Can Dündar'ın sözlerinin ardından araya giren Türk  Milletvekili  Tunahan Kuzu,  Can Dündar'ı adeta yerin dibine soktu.

"BURADA DEVLET SIRLARINI AÇIKLAMAK 15 YIL"

Bugün yayınlanan görüntülerde, Türk  Milletvekili  Tunahan Kuzu,  Türkiye'deki davalarını  Hollanda'ya taşıyarak, iki ülkeyi ve vatandaÅŸlarını olduÄŸundan daha fazla birbirlerine düşman etmeye çalışan Dündar'a tepki gösterdi ve "Türkiye'nin devlet sırlarını ifÅŸa ettiniz. Bunu  Hollanda da yapsanız 15 yıl ceza alırdınız" dedi.

Ä°KÄ°NCÄ° TUNAHAN KUZU NAKAVTI

Tunahan  Kuzu, geçtiÄŸimiz çarÅŸamba günü de  Hollanda'da aşırı saÄŸcı PVV lideri  Geert Wilders'i rezil etmiÅŸti.

Bugün de o toplantının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı ve güne ikinci " Tunahan Kuzu yumruğu" olarak damga vurdu.

"PARLAMENTODA TÃœRK YA DA FASLI Ä°STEMÄ°YORUM"

Wilders, parlamentoda yaptığı konuÅŸmada, "Burası  Hollanda parlamentosu. Burada Hollandalı olman gerekir. Ben parlamentoda Türk, Faslı ya da bir Ä°sveçli olmasını istemiyorum. Bunu söylemeye hakkım yok mu benim? Burası benim ülkem" dedi.

Milletvekilinin veya bakanın çifte vatandaş olmasına karşı olan Wilders, iki ülkeye sadakat yerine parlamentosunda bulunduğu ülkeye sadık olması gerektiğini savundu.

"KÄ°MÄ°N HOLLANDALI OLUP OLMADIÄžINA SEN KARAR VEREMEZSÄ°N"

Wilders'a tepkisini gösteren Türklerin kurduÄŸu Denk Partisi siyasi lideri  Tunahan Kuzu, "Kimin Hollandalı olup olmadığına Wilders deÄŸil, ülkenin anayasası karar verir. Çifte vatandaÅŸlık bir kiÅŸinin ülkeye olan sadakatı hakkında hiçbir ÅŸey ifade etmez. Bir kiÅŸinin sadakati davranışlarıyla ölçülebilir." ifadelerini kullandı.

"EVİNDEN ÇOK İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNDESİN"

Kuzu, Wilders'in bu konuda daha çok kendi sadakatini sorgulaması gerektiÄŸini belirterek, "Wilders, geçmiÅŸte evinde bulunmaktan daha çok  Ä°srail BüyükelçiliÄŸinde bulundu. Bu o kadar dikkat çekiciydi ki  Hollanda Ä°stihbarat Birimi bu durumu araÅŸtırmak zorunda kaldı." diye konuÅŸtu.

PVV, parti programında, ülkedeki camileri kapatmayı, Kur'an-ı Kerim'i yasaklamayı ve sığınmacılara verilen oturma izinlerini iptal etmeyi vadetmişti.

Wilders liderliğindeki PVV, ülkede mart ayında yapılan genel seçimlerde mecliste 20 sandalye elde ederek ikinci büyük siyasi parti olmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.